Reagovanje dr Zorane Mihajlović o Koncesiji Beoradskog aerodroma

Reagovanje dr Zorane Mihajlović o Koncesiji Beoradskog aerodroma

06/01/2018 Off By
Potpredsednica Vlade, dr Zorana Mihajlović, ocenila je danas da nažalost mnogi u opoziciji nemaju ni viziju, ni strategiju, pa otuda i ne razumeju značaj koncesije, koja će omogućiti ogromne investicije i dugoročni razvoj beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.

Ona je podsetila da je prethodna vlast ostavila urušenu nacionalno avio-kompaniju, JAT, koju je trebalo najpre podići, pa uporedo sa tim razvijati aerodrom, da bi se moglo uopšte govoriti o velikim ulaganjima u dalji razvoj aerodroma.
“U zemlji koju su pljačkali oni koji su njome vladali nije se moglo razmišljati ni o razvoju aerodroma, ni o koncesiji, jer u takvu zemlju niko nije hteo da ulaže. Da se nastavilo sa politikom kakvu je vodio DS ili sa onom kakvu danas predlaže PSG, još uvek bismo imali JAT u problemima, a ne stabilnu kompaniju koja leti na više od 40 destinacija”, kaže Mihajlovićeva.
Ona ističe da to što je aerodrom povećao za četiri godine povećao broj putnika sa 3,5 na 5,3 miliona i profit sa 130.000 evra na skoro 30 miliona evra, i stigao do koncesije vredne 1,5 milijardi evra, nije nikakva “lažna slika ekonomskog prosperiteta”, kako tvrdi Pokret Saše Jankovića, već rezultat vizije i rada Vlade u oblasti vazdušnog saobraćaja.
Oni koji to ne razumeju svojim kritikama samo pokazuju da nisu dorasli svojim ambicijama da vode državu, navodi ona.
“Time što u koncesiji vide samo “kratkoročnu finansijsku injekciju“ pokazuje kakav je domet opozicije i da nemaju nikakvu strategiju i plan za razvoj Srbije. Dok se oni bave praznim pričama, Vlada se bavi privlačenjem investicija i ekonomskim razvojem, a koncesija će obezbediti da naš najveći aerodrom nastavi da napreduje narednih 25 godina”, kaže Mihajlovićeva.)Press MGSI)