#Pula: u Domu hrvatskih branitelja – doček Pravoslavne nove godine

#Pula: u Domu hrvatskih branitelja – doček Pravoslavne nove godine

05/01/2018 Off By

 

Društvenim mrežama od juče se širi jedna od onih slika koje na prvu izgledaju kao montaža i zafrkancija.

Planirani koncert  Bore Drljače, koji  je trebalo  da se održi u Puli u Domu hrvatskih branitelja na pravoslavnu Novu godinu, otkazan je odlukom organizatora, objavio je Odsjek za informiranje Grada Pule nakon burnih reakcija na koncert.

Naime, u Puli se organizira doček pravoslavne Nove godine i to ni manje ni više nego u Domu hrvatskih branitelja. Jasno, nekome može biti iznenađujuće ili smiješno što se takav događaj organizira u nečemu što se zove Dom hrvatskih branitelja, kako i jest prema reakcijama na društvenim mrežama, ali u dočeku pravoslavne Nove godine bilo gdje nema ništa sporno.
No onaj sporni dio jest činjenica da će proslavu uveličati Bora Drljača. Bora Drljača godinama kroz svoje pjesme veliča četničke zločince, a opjevao je i, primjerice, kapetana Dragana.

“Svi smo čuli ovih dana za Dragana kapetana, stigao je iz daleka, sudbina ga baci neka. Borio se kod Obrovca, kod Plitvica i Benkovca. Kod Karina i kod Knina, sve do Zadra i Skradina. U mislima ratne slike, sad zbrinjava ranjenike. Krajina ga slavi naša, branio je od ustaša”, pjevao je, uz neizostavni istočnjački melos, o osuđenom ratnom zločincu Draganu Vasiljkoviću Bora Drljača ranih devedesetih i tako poticao pobunu u Hrvatskoj. Ljubav prema SAO Krajini zapravo je čest motiv u opusu ovog pjevača, a posvetio joj je i nekoliko albuma.(Index.hr)♦