MINISTAR PROSVETE DR SRĐAN VERBIĆ SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA U PROSVETI

10/01/2015 Off By

Dogovoreno je da se sledeće nedelje, kada stignu i preostala mišljenja nadležnih institucija na tekst Predloga PKU, organizuje novi sastanak na kome bi se zajedno pristupilo izmenama pojedinih članova Posebnog kolektivnog ugovora na koje su ostala ministarstva dala primedbe


sindikat

Press služba Ministarstva

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić razgovarao je danas sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata u prosveti – Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosvetni Srbije.
Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici sindikata su upoznati sa pristiglim mišljenjima, odnosno primedbama relevantnih institucija, na tekst Predloga Posebnog kolektivnog ugovora (PKU), koji su već usaglasili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i sindikati u obrazovanju.
Dogovoreno je da se sledeće nedelje, kada stignu i preostala mišljenja nadležnih institucija na tekst Predloga PKU, organizuje novi sastanak na kome bi se zajedno pristupilo izmenama pojedinih članova Posebnog kolektivnog ugovora na koje su ostala ministarstva dala primedbe.
Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o drugim pitanjima u prosveti, uključujući i racionalizaciju. Obe strane su se saglasile da će na tome zajednički raditi, te da je jedan od načina da se postigne racionalizacija ukrupnjavanje norme nastavnika, kao i optimizacija mreže škola.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao odgovor na zahteve sindikata, napraviće Predlog sporazuma koji će, između ostalog, podrazumevati i prekid štrajka i ponuditi ga sindikatima na potpisivanje.<


DOGAĐAJI

 

cevaNOVI SAD: GRADSKA VLAST DA OBELODANI KO I KOLIKO PlAĆA NASTUP RAŽNATOVIĆEVE?

  PITANJE ⇒Budući da već ima raspoložene donatore, gradska vlast bi trebalo da predoči da li im je

NAGRADE21MINISTAR STEFANOVIĆ NAGRADIO NAJBOLJE POLICAJCE

NAGRADE⇒„Kada se dogodi da se neko iz naših redova ogreši o zakon i bude priveden, vrlo često se

 

 MILAN GAVRILOVICSAOPŠTENJE SNS: AKTIVISTI DS U ĐURĐEVCU VREĐALI AKTIVISTE SNS

IZBORI ⇒Smatramo da je ovakvo ponašanje funkcionera DS-a, Dragoljuba Višnjića, koji se i nalazi na izbornoj listi DS-a,

 

 

BLOK 45 POD BUDNIM OKOM POLICIJEnbgd

  POLICIJA ⇒Građani ne moraju da brinu da će se zbog praznične atmosfere policija opustiti. Naprotiv, bićemo veoma