Od sutra u galeriji Petak izlaže Milijana Vuksanović

Od sutra u galeriji Petak izlaže Milijana Vuksanović

27/12/2017 Off By

 

Kreativna fabrika sutra, 28. decembra od 19. časova predstavlja izložbu radova Miljane Vuksanović, pod nazivom “Sinhro.”


Radovi Milijane Vuksanović biće prikazani u Noćnoj galeriji Petak, Lomina 14, Beograd.
Izložba je otvorena do četvrtka 4. januara 2018.

Miljana Vuksanović rođena je u Beogradu 1980.-te godine.
Godine 1996.-te upisuje Srednju skolu za dizajn,odsek ambalaze,tokom koje se bavila teorijom forme, oblikovanjem ambalaze, logotipa, tipografijom, kaligrafijom, slikanjem I grafickim dizajnom.
Zavrsava je 2000.-te godine i iste godine upisuje “Akademiju SPC za umetnosti i konzervaciju” u Beogradu, odsek slikarstvo, koju zavrsava u julu 2005.-te godine,na diplomskom iz oblasti slikarstva I kaligrafije, kao autor jedinstvene rukopisne knjige “Staro srpsko pesnistvo i pesme o Hilandaru”.
Pomenutu knjigu je opremila originalnim figuralnim kompozicijama i inicijalnim slovima i ispisala ustavnom cirilicom. Knjiga je 2006.-te godine dobila Nagradu grada Beograda,iz oblasti umetnosti.
-Honorarno saradjivala sa kanadskom firmom “Art agency north America corporation”iz oblasti sportskog I grafickog dizajna kao I na pokretanju stampanog I on-line magazina “Beogradjanin”(docnije “BG magazin).
-Kao graficki dizajner radila je uglavnom honorarno na projektima dizajniranja bilborda i plakat manjih i većih formata, kao i omota za knjige i ambalaze.(Press KF)♦