Liceulice: Nova godina je naša najbolja šansa

Liceulice: Nova godina je naša najbolja šansa

26/12/2017 Off By

 

Kafana Manjež 29. decembra tokom dana organizuje novogodišnje druženje s prodavcima magazina Liceulice.

U duhu predstojećih praznika i sa idejom da prodavcima zima bude toplija tog dana ćemo prikupljati novac za kupovinu novih rukavica koje će im olakšati svakodnevni boravak na ulici. Poslednjeg petka u godini od podneva do mraka služićemo kuvano vino i pečene kropmire, a pozivamo građane da nam se pridružite i da ovu 2017. zajedno završimo tako što ćemo narednu nekome učiniti lepšom.
Prilika je istovremeno i da nabavite novi broj časopisa od kojeg najugroženiji zarađuju, zbog kojeg se osećaju prihvaćeno i s kojim zajedno uče kako se prave nove šanse.
U novogodišnjem broju pored intervjua sa Novakom Đokovićem u kojem ćete našeg najpoznatijeg tenisera upoznate u sasvim drugačijem svetlu, u novom broju donosimo vam niz tekstova o našim stalnim temama – od tekstova o našim prodavcima preko tekstova koji se bave održivim razvojem i predstavljanjem najrazličitijih građanskih/aktivističkih inicijativa pa sve do naših predloga za slušanje muzike, čitanje knjiga i gledanje filmova/serija.

Liceulice je magazin koji svakodnevno na ulicama prodaju ljudi iz marginalizovanih i ugroženih društvenih grupa. Polovina novca od svakog prodatog primerka je direktna zarada prodavca. Ovo je prilika za osnaživanje onih kojima su uskraćene mnoge prilike.

Liceulice je istovremeno i magazin koji iz meseca u mesec na naše ulice donosi teme za koje nema mesta u drugim medijima pričajući priče boljeg društva.
Kupujući Liceulice pomažete mnogima, čitajući Liceulice pomažete sebi, navodi se u saopštenju Redakcije.♦