U ponedeljak u Gastro baru otvara se izložba Jelene Dugalić – Milašinović

U ponedeljak u Gastro baru otvara se izložba Jelene Dugalić – Milašinović

02/12/2017 Off By

 

Umetnička organizacija “Linija” u Gastro baru 20/44 (Skadarska 40 u Beogradu) predstavlja izložbu radova umetnice Jelene Dugalić – Milašinović, koja će biti otvorenau ponedeljak, 4. decembra u 19 časova, u sklopu tekuće izložbe radova Ane Marinović grafičarke koja je otvorena 17. novembra 2017. godine.

Izložba ove dve grafičarke, koleginice i prijateljice biće otovrena do 25. decembra 2017. godine.
Jelena i Ana rođene iste 1981. godine, slične po mnogo čemu, a opet različite i drugačije svaka po malo “luckasta” na svoj način. Spojila ih je umetnost, grafika, crtež, ljubav prema životu i po nekom pivu. Sličnog duha i temperameneta, sličnih pogleda na svet i život, došle su na ideju da se udruže na ovoj izložbi, prvoj zajedničkoj, a biće ih još mnogo, mnogo, mnogo…
Izložba je prodajnog karaktera. Za informacije o ceni radova obe umetnice obratite se na telefon 066/925-23-70.

O radovima koji će biti predstavljeni Jelena kaže da govore “o mojoj percepciji savremenog društva i mog odnosa prema svetu koji me okružuje, stalne potvrde ličnog postojanja. U poslednjih 3 godine kroz likovno-grafičku formu bavim se pitanjem čovekovog karaktera i njegovog trenutnog stanja svesti u odnosu na moralne vrednosti koje su krasile generacije pre nas”.
Rođena je 7. novembra 1981. u Kraljevu. Diplomirala grafički dizajn na VŠSS Beogradska politehnika.Član ULUPUDS-a od 2013. godine
Izlagala je na šest samostalnih i brojnim kolektivnim izložbama sirom Srbije.


Dobitnik druge nagrade “Novembarskog likovnog salona” Vladislav Maržik” 2011.
Srebrna pohvala za plakat, projekat “Naš svet – Naše sutra” 2012.
Nagrada ULUS-a za najbolje oslikana umetnička jaja 2014.
Diploma Udruženja Kreativna Fabrika za rad “Kvantno, kvantno” 2016.

Na retrospektivnoj izložbi Ane Marinović, ( otvorena je 17. novembra) prikazane su grafike iz perioda 2007. – 2017. godine. Radi se o seriji grafika pod nazivom “Kapije i prozori Beograda”. za koju je umetnica dobila nagradu iz Fonda Beta i Rista Vuksanović, za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike u 2008. godini.
Za Seriju grafika pod nazivom “Autoportreti i aktovi + po neki vrabac, umetnica – samoj sebi je inspiracija”.
Na izložbi su zastupljene skoro sve grafičke tehnike: Linorez, linogravura, akvatinta, bakropis, suva igla, rezervaž …a naćiće se i po neka digitalna grafika.
I ova izložba je prodajnog karaktera. Za informacije o ceni radova obe umetnice obratite se na telefon 066 925 23 70.

Ana Marinović je rođena 4. aprila 1981.g. u Beogradu. Godine 2003. diplomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek- grafički dizajn kod profesora Radovića.

Na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, diplomirala je 2008. godine – odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesorke Gordane Petrović i profesora Jugoslava
Vlahovića.

ITAcademy u Zemunu smer Design & Multimedia, odsek WEB DESIGN završila je 2014. godine.
Marinkovićeva je učestvovalana preko 100 kolektivnih i sedam samostalnih izložbi crteža, grafika, digitalnih grafika i slika.
Ovo je njena VIII samostalna izložba.
Sa udruženjem Kreativna fabrika, čiji je i jedan od osnivača, organizovala preko 300 izložbi drugih umetnika, a autor je i mnogih realizovanih projekata iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti. ( preko 20 projekata, kao što su​:​”Impuls​”​, ​|”MiniForm Art​”​, ​”​Ja volim grafiku​”​, ​”​Kontakt​”​​, “Stvaran svet oko nas”​ …)♦