Izložba Ane Marinović u Gastro baru u Beogradu

Izložba Ane Marinović u Gastro baru u Beogradu

18/11/2017 Off By
U Gastro baru 20/44, Skadarska 40b u Beogradu juče, petak 17. novembara, otvorena je Retrospektivna izložba grafika Ane Marinović

Na izložbi, koja je otvorena do do 3. decembra, biće prikazane grafike iz perioda 2007. – 2016. godine:
– Serija grafika pod nazivom “Kapije i prozori Beograda”.
Za ovu seriju grafika umetnica je dobila nagradu iz Fonda Beta i Rista Vuksanović, za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike u 2008. godini.
– Serija grafika pod nazivom “Autoportreti i aktovi + po neki vrabac, umetnica – samoj sebi inspiracija”.
Na izložbi su zastupljene skoro sve grafičke tehnike: linorez, linogravura, akvatinta, bakropis, suva igla, rezervaž …a naćiće se i po neka digitalna grafika.
Izložba je prodajnog karaktera. Za informacije o ceni originalnih radova ili reprodukcijama obratite se na telefon 066 925 23 70.
Ana Marinović je rođena 4. aprila 1981.g. u Beogradu. 2003. godine je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek- grafički dizajn kod profesora Radovića.
2008. godine diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti
u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesora Gordane Petrović i profesora Jugoslava Vlahovića.
Završila je (2014) ITAcademy u Zemunu smer Design & Multimedia, odsek WEB DESIGN.
Učestvovala je na preko 100 kolektivnih i sedam samostalnih izložbi crteža, grafika, digitalnih grafika i slika.
Ovo je njena osma samostalna izložba.
Sa udruženjem Kreativna fabrika, čiji je i jedan od osnivača, organizovala preko 300 izložbi drugih umetnika, a autor je i mnogih realizovanih projekata iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti. ♦