Posle incidenta u Skupštini sa kompjuterskim mišem – policija prikuplja izjave

Posle incidenta u Skupštini sa kompjuterskim mišem – policija prikuplja izjave

28/11/2017 Off By

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je policija dobila nalog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu da uzme izjave od svih poslanika koji su bili na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, na kojoj je poslanik Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gađao predsednika ovog Odbora i poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića.

MUP navodi da Izjave neće biti uzete samo od predstavnika Dveri, što se moglo zaključiti iz njihovog saopštenja, već je Prvo osnovno javno tužilaštvo dalo nalog, na osnovu prijava koje su dobili od više poslanika, da se uzmu obaveštenja od svih poslanika koji su tog dana bili prisutni u sali, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja.
Svi razgovori biće vođeni u Domu Narodne skupštine zbog obaveza poslanika, a policija je već uzela izjave od šest narodnih poslanika, o čemu su sačinjene službene beleške koje će biti prosleđene nadležnom tužilaštvu. Policija će i narednih dana uzimati izjave od svedoka ovog događaja.♦