U sredu – Donatorski koncert ansamba Kolo i Ateljea 212

U sredu – Donatorski koncert ansamba Kolo i Ateljea 212

27/11/2017 Off By
Ansambl narodnih igara i pesama Srbije KOLO i Pozorište Atelje 212 tradicionalni donatorski koncert Ansambla KOLO ove godine posvećuju Školi za oštećene sluhom – nagluve „Stefan Dečanski“ iz Beograda. To je najveća i najstarija ustanova ovog tipa u Srbiji i regionu i koja će tokom novembra proslaviti 120 godina postojanja i rada.


Celovečernjim koncertom u sredu, 29. novembra u 20 sati u Pozorištu Atelje 212 Ansambl KOLO nastavlja sa akcijama na polju društvene odgovornosti. Donatorski koncert u Pozorištu Atelje 212 predstavlja nastavak ukazivanja pozornosti na probleme marginalizovanih grupa.
Celokupan prihod od prodaje ulaznica biće doniran namenski za prikupljanje sredstava za postavljanje i uređenje senzornog vrta u Školi za oštećene sluhom – nagluve „Stefan Dečanski“ iz Beograda. Škola za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ se nalazi u Beogradu, u Ulici Svetozara Markovića 85, na opštini Savski venac.
– Osnovna delatnost škole je vaspitanje i obrazovanje gluvih i nagluvih, dece i omladine sa drugim smetnjama u razvoju i/ili sa udruženim smetnjama. Školu pohađaju učenici iz Beograda i cele Srbije, koji su smešteni u Domu-internatu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha, na poslednjem spratu zgrade škole. Delatnost škole obuhvata: program rane intervencije, program rehabilitacije dece sa kohlearnim implantom, predškolsko vaspitanje, osnovno i srednješkolsko obrazovanje i vaspitanje, kao i specijalističko obrazovanje i obrazovanje odraslih. Shvatajući značaj ovog namenskog vrta za celokupni razvoj dece i učenika i njegov rehabilitacioni, terapeutski i edukacioni karakter za decu sa senzomotornim i drugim poteškoćama u razvoju, pokrenuli smo akciju uz nesebičnu pomoć Pozorišta Atelje 212 koje nam je ustupilo sve svoje kapacitete da koncert bude realizovan na najvišem nivou“, kaže Vladimir Dekić, direktor Ansambla KOLO.
Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu da se nabave na biletarnici Pozorišta Atelje 212.(Press – foto Kolo)