Kragujevac: uhapšeni zbog zlostavljanja životinja

Kragujevac: uhapšeni zbog zlostavljanja životinja

26/11/2017 Off By
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okolini Kragujevca, otkrili su nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, koje su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja. Tom prilikom na licu mesta zatekla oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu je pronađeno i 33 lisica.

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.
Postoje osnovi sumnje da su organizatori ovog takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, puštali po dve lisice i dva psa terijera a potom ocenjivali napad psa na lisicu.
Takođe pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.
O navedenom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo ”Šumadija”, lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.(Press NUP)♦