Skupština Srbije:  zašto je Maja Gojković zakazala sednicu pre 24 sata i jedan minut?

Skupština Srbije: zašto je Maja Gojković zakazala sednicu pre 24 sata i jedan minut?

23/11/2017 Off By

Ranka Čičak

Poslanici Skupštine Srbije danas su postavljali i poslanička pitanja. Opozicija je kritikovala predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković jer je sednicu zakazala “svega 24 sata i jedan minut” pre njenog početka, zbog čega nisu mogli da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda, a poslanici “Dosta je bilo” su zbog toga napustili sednicu. Opozicija je negodovala i zbog četrdeset minutnog neobjašnjenog kašnjena početka rada Skupštine.

Marina Tepić potsetila je da je pre tri nedelje postavila set pitanja povodom boravka u Srbiji i na KiM izvesnog Džima, Odosno Džejmsa Dosona “fašiste, ultranacionaliste, vrlo problematičnog i kao takvog detektovanog u međunarodnoj zajednici kome je zabranjen ulazak u susednu Mađarsku, takođe i u Grčku ali se on nekim čudom intenzivno pojavljuje u Republici Srbiji i to u zvaničnim institucijama Vlade Srbije”.
– Iako sam ovo pitanje o njegovom boravku, kretanjima, donacijama srpskim manastirima, nekim paragrupacijama na Kosovu i Metohiji postavila na više adresa ministara, direktora BIA, direktora VBA dobila sam odgovor jedino od direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji je naveo da lice pomenuto u poslaničkom pitanju narodne poslanice Marine Tepić nije poznato nikome od zaposlenih u Kancelariji za KiM. Tepićeva ja rekla da to što on tvrdi nije istina.
– Imam ja dokaza. To je ova fotografija koju je lično Džim, odnosno Džejms Douson, objavio na društvenim mrežama na svom profilu kojom dokazuje da je prijatno primljen u zvaničnim institucijama Srbije. Džejms na fotogrfiji je u društvu osuđenog desničara Miše Vacića, za koga je Marko Đurić tako dugo govorio da nije zaposlen u Kancelariji za KiM, pa se potvrdilo da jeste i da je Marko Đurić i tada bio uhvaćen u laži.
Poslanik sa KiM Slaviša Ristić pitao je Aleksandra Vučića “zašto mu se toliko žuri da reši pitanje KiM baš sada, baš ova generacija i baš on u ime generacije? On govori da to radi zbog naše dece, zbog budućih generacija”.
– Verujte, ja sam pitao svoju decu, imam ih troje, doduše više nisu deca, punoletni su, oni su mi upravo rekli da ukoliko imam prilike da se sretnem sa Vučićem da mu kažem da baš on to ne čini, jer čini to na potpuno pogrešan način”.♦