Azem Vlasi: ako se u pregovore ukljuće SAD – Srbi će tražiti da se uključi i Rusija

Azem Vlasi: ako se u pregovore ukljuće SAD – Srbi će tražiti da se uključi i Rusija

19/11/2017 Off By

 

Politički analitičar iz Prištine, Azem Vlasi, ocenio je kao dobru ideju zahtev Ramuša Haradinaja za učešćem SAD u razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Međutim, kako kaže, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu “i u toj situaciji komplikuju se problemi”.
Vlasi ima primedbu na način na koji je zahtev upućen, pošto je, Haradinaj zahtev trebalo da uputi direktno SAD, a ne preko Brisela.
-To je dobra ideja, samo je premijer Haradinaj trebalo da se obrati Amerikancima, a ne Briselu, rekao je Vlasi a prenosi portal “Kos sev”.
Vlasi ne vidi kao nemoguće uključivanje Rusije u dijalog u Briselu, što bi, prema njegovim rečima, moglo da se dogodi na zahtev Beograda, posle zahteva Haradinaja.
-Sada kada Haradinaj želi da se SAD angažuju u pregovorima u Briselu, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu i u toj situaciji komplikuju se problemi, dok razgovori u Briselu treba da normalizuju odnose između Kosova i Srbije”, izjavio je Azem Vlasii.♦