Demanti iz kabineta Bakira Izetbegovića: Tanjug netačno preneo izjavu!

Demanti iz kabineta Bakira Izetbegovića: Tanjug netačno preneo izjavu!

14/11/2017 Off By

 

Posle brojnih reakcija na intervju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Dojče Vele, stiglo je saopštenje iz Kabineta Bakira Izetbegovića u kojem se navodi da je novinska agencija Tanjug plasirala lažnu vest o tome da je Izetbegović poručio da će BiH priznati Kosovo.

“Delove intervjua koje je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkom DW novinska agencija Tanjug prenela je netačno, van konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave”, navodi se u saopštenju.
Napominju da je uredništvo Tanjuga iz Kabineta člana Predsedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su preneli ne odgovara istini, u šta se lako može uveriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan celokupnoj javnosti.
“Umjesto da isprave očiglednu lažnu vest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogrešio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije i baci senka i kreira loša atmosfera uoči posete Predsedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”, zaključuju u saopštenju.(Agencije)♦