Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poziva: ne treba nam peta benzinska pumpa!

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poziva: ne treba nam peta benzinska pumpa!

13/11/2017 Off By

 

Danas, ponedeljak 13. novembra u 18 časova u novobeogradskom Bloku 45 biće održano protestno okupljanje građana povodom početka izgradnje nove NIS-ove benzinske pumpe u neposrednoj blizini stambenih zgrada i na oko 150 metara od škole.

Pored uobičajenih sadržaja, predviđeno je da uz pumpu budu izgrađeni i rezervoar, pretakalište za tečni naftni gas, kao i kavez sa plinskim bocama.
Ovo je već peta pumpa na potezu od samo 2 kilometra duž ulice Jurija Gagarina. Četiri pumpe već postoje u blokovima 61, 63, 70a, a ona u bloku 70 je upravo u fazi proširenja.
I pored protesta povodom javnog uvida za plan koji su bili organizovani u avgustu i peticije više od 1000 građana i građanki, u subotu, na državni praznik su počeli pripremni radovi za izgradnju.
Da li je građanima Novog Beograda i posebno bloka 45, zaista nepohodna još jedna benzinska pumpa u kraju? Da li su građani koji žive u neposrednoj blizini bili adekvatno obavešteni da im se ovakva, potencijalno opasna, i po životnu okolinu štetna gradnja dešava ispod prozora? Sva je prilika da je odgovor na oba pitanja NE!
Zbog još jednog slučaja neželjenog razvoja pozivamo vas na protest u ponedeljak 13. novembra od 18 časova.
Okupljanje i obraćanje govornika i govornica biće upriličeno u ulici Jurija Gagarina kod broja 183.(Press Ne da(vi)mo Beograd)