Vučić na gradilištu Beograda na vodi: Srbiju čeka “zelena grana”!

Vučić na gradilištu Beograda na vodi: Srbiju čeka “zelena grana”!

09/11/2017 Off By

 

Kule u Beogradu na vodi nisu nakrivljene niti tonu. Krajem marta počinje useljavanje, a svi su stanovi prodati. Izvođači ne kasne ni dan. Sve to je rekao predsednik Aleksandar Vučić novinarima na licu mesta, danas u Beogradu na vodi:

– Ovo gradilište je ponos za celu Srbiju. Preko 700 radnika sreo sam sada samo u one dve zgrade. Ovog trenutka na gradilištu je oko 2.000 ljudi. Srpski radnici zarađuju ovde svoj hleb i dobro je što je Beograd pun dizalica. Na mestu pred nama, na 350.000 kvadratnih metara biće najveći trgovinski centar na Balkanu, tri puta veći od Delta sitija i Ušća zajedno. Odmah iza njih će biti toranj i kula, simbol Beograda i Srbije.
Vučić je uveren da izgradnja Beograda na vodi može biti potstrek i drugim gradovima da razmišljaju o svojoj budućnosti. Kaže da im država može pomoći jer dobro stoji u javnim finansijama:
– Javni dug je danas nešto veći od 64 posto, a do kraja godine će biti ispod 63 posto. Blizu smo idealnim granicama od 60 posto i tada će Srbija biti “na zelenoj grani”. Danas smo na zdravim nogma. povećavamo penzije i plate, a sledeće godine će se one povećavti redovno.
Vučić je najavio posetu Rusiji sredinom decembra. Sa Putinom će razgovarati o biletaralnim odnosima u rzličitim sferama života od politike do ekonomije, ali i o onome što se zbiva u regionu, Evropi i svetu.
Predsednik Srbije zadovoljan je izjavom predsednika EK Žan Klod Junkera o tome da Srbiju u Evropi vidi pre 1025. godine.
-Molio sam ga još u Solunu za konkretnije datume. Sad smo prvi put dobili jasnu viziju naše budućnosti. To je za manje od sedam godina. Zavisi od nas, ali i od njih a i od odnosa prem KiM, da budem sasvim otvoren. Pred nama je još mnogo toga da uradimo.
Predsednik se požalio na to da neki krugovi društva ne žele da razgovaraju o Kosovu.
Najavio je oštrije sankcije za nasilje nad decom.
Na pitanje kada će izbori, kaže da će Stranka odlučiti sledeće nedelje. Kaže da bi bilo fer da se na gradskim izborima vladajuća stranka ne pokriva republičkim rezultatima.
Novinari su pitali da li je istina da je Tomislav Nikolić odlučio da formira svoju stranku uz pomoć Rusije, rekao je da to nije čuo i da ne veruje.
Kako komentariše napade na Brankicu Stanković posle intervjua sa njim bilo je sledeće pitanje. Zaključuje: “Brankica je dobar novinar. Ona je profesionalno, ozbiljno, možda i preoštro obavila svoj posao. Ja nisam rekao ni jednu reč, zato što mislim da je fer da ništa ne govorim posle debate koja traje sat i po vremena. U tih sat i po ljudi mogu sve da vide. Bio sam tamo pristojan gost. Pristojno su me sačekali. Nisam se zadržao ni minut pre emisije , niti posle emisije. Ništa od onog što optužuju Brankicu nije tačno. Niti sam znao pitanja. Niti koliko će da traje razgovor, niti ko će da ga vodi, njih dve ili samo ona. Što se mene tiče , ja sam se odlično osećao.♦