Ana Brnabić medijima: optužujte mene, a ne mog brata!

Ana Brnabić medijima: optužujte mene, a ne mog brata!

08/11/2017 Off By

Ranka Čičak

U Beogradu je danas predstvljena “Bela knjiga 2017 godine” i tom prilikom su na pitanja privrednika odgovarali predsednica Vlade Ana Brnabić i ministri Zorana Mihajlović i Zoran Đorđević.

Premijerka Brnabić ponosna je ovogodišnjim radom Vlade i uspesima u privredi:
-Važno je da Srbija napreduje. Ove godine imamo bar tri lepe vesti. Na Dju biznis listi smo 143 od 190 zemalja. Svetska banka nas smatra liderima jugoistočne Evrope u sprovođenju reformi. Ali imamo još dosta posla. Moramo zadržati fiskalnu disciplinu koju je započela bivša vlada. Ja se nadam većim uspesima u elektronskom poslovanju. Prećićemo na bezgotovinska plaćanja i efikasniju elektronsku upravu. Mi smo danas ekonomija zasnovana na investicijama. Treba da pređemo na ekonomiju zasnovanu na inovacijama. Koliko smo stabilni pokazuje i podatak da je IKEA došla u našu zemlju zato što je ocenila da joj se najviše isplati. Sve dozvole dobila je bez ikakve korupcije. Niko joj nije tržio novac. Otkad smo uveli elektronske dozvole to je postalo nemoguće.
Na nekoliko neprijtnih pitanja premijerka je odgovorila staloženo.
Prvo pitanje – koristi nejenog brata:
– Odgovor: mislim da je to strašno. Moja porodica trpi zbog moje odluke da uđem u Vladu. Uradila sam to jer sam smatrala da Vučićeva vlada dobro radi. Zatim sam se našla ne čelu te vlade. Moj brat radi u multinacionalnoj kompaniji i stalono je pod lupom. Nisam čula dokaze za sve optužbe protiv njega. Ovo je nedostatak političkog morala. On ima dvoje maloletne dece koja čitaju da je njihov tata kriminalac. Mene je čak sramota da demantujem takve gluposti. Samo molim za zrnce morala . Recite da sam ja kriva nemojte napadati moju porodicu. Nemam ni ja a ni moja porodica veze sa prodajom Goše. Molim vas da se više ne igramo ovakvim stvarima. Idući put optužite mene, a ne mog brata koji kaže – ako ovako nastave, misliće se da sam bogat pa će mi oteti neko dete.
O odnosima sa Zoranom MIhajlović premijerka kaže: “bio je incident, izvinjavam se ako sam nekoga uvredila. Zorani sam zahvalna što je uradila mnogo na napretku Srbije na DB listi. Cenim njen rad. Nismo mi nadljudi . Imamo i mi naša zajednička slaganja i neslaganja. Tempo vlade je jak kao i onaj u privatnom sktroru. Zato idemo dalje”.♦