Zorana Mihajlović: Prijavila sam Mrkonjića jer je to moja dužnost

Zorana Mihajlović: Prijavila sam Mrkonjića jer je to moja dužnost

08/11/2017 Off By

 

Ranka Čičak

-Tačni su navodi medija da sam potpisala krivičnu prijavu protiv 14 osoba među kojijma je i bivši ministar saobtraćaja Milutin Mrkonjić, kao i izvođači radovam i svi oni koji su nadzirali radove iz Koridora i Instituta za puteve, rekla je danas novinarima minisarka građevina, sobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i podvukla da je to bio njen zadatak.

Nijedan ministar ranije nije podnosio krivične prijave za loš rad prethodnika. Bivši ministar bio je dužan da kontroliše radove, kao što to radi sadašnji. Recimo nadzornici su upozorili Mihajlovićevu za fušeraje kineskih izvođača i ona je odmah intervenisala. Sve radove na koridorima svakodnevno kontrolišu nadzornici, a posle njih dolazi nova kontrola državnih nadzornika.
Deo autoputa koji nje loše urađen u vreme dok je Mrkonjić bio ministar moraće ponovo da se radi. Stručnjaci su utvrdili da se cement raspao i da deo puta od četiri ipo kilometara treba podići jer je propao. To će koštati jednu milijardu.
Mihajlovićeva kaže: Obaveza mi je bila da sve predam tužiocu jer neko mora biti odgovoran. Tražila sam da se analizira još osam kilometara. Ja to ne mogu da procenjujem sama jer sam profesor ekonomskih nauka a negrađevinskih. Ako stručnjaci dokažu da je stavljana glina biće to velika srmota. Put je građen 2014. godine kadasam postala ministarka. Nisam dozvolia nikakve dalje anekse, a neću da stojim iza bilo čijeg javašluka. Četiri ipo kilometara koje treba ponovo uraditi, građani Srbije već su platili 70 miliona evra.♦