LSV: Vlast pred izbore pokušava da se dodvori penzionerima

LSV: Vlast pred izbore pokušava da se dodvori penzionerima

06/11/2017 Off By

 

Današnja isplata jednokratne pomoći od pet hiljada dinara je još jedan pokušaj da se vlast dodvori penzionerima uoči predstojećih beogradskih i, eventualno, parlamentarnih izbora, kaže u pisanoj izjavi medijima Narodna poslanica i predsednica Kluba penzionera LSV Nada Lazić i podseća:

“Ista suma u vidu jednokratne pomoći, isplaćena je i proišle godine, 23. novembra, uoči predsedničkih izbora. I isto tako, kao što će od 1. januara penzije biti uvećane za 5 odsto, prošlog januara su pred predsedničke izbore uvećane 1,5 odsto.
Sve to je služilo i služi samo i isključivo tome da uoči izbora vlast obezbedi podršku penzionera, da im se umili i učini da zaborave kako se na njima štedi od 2014. godine.
Isplata dve jednokratne pomoći ne može ni izbliza da nadoknadi novac koji je penzionerima zakinut za svo to vreme.
I ne može da sakrije činjenicu da će Zakon o privremenom uređenju načina isplate penzija nastaviti da važi i iduće godine, kao i da još neko vreme neće biti vraćena mera usklađivanja penzija dva puta godišnje.
Slično je i sa izradama personalizovanih seniorskih kartica. Pored Beograda gde se već izdaju, sada se takve kartice najavjuju i za Novi Sad i Niš.
Da nije reč o predizbornom potezu, vlast bi sigurno sačekala trenutak u kojem te kartice može istovremeno ponuditi svim penzionerima, širom države. Jer je jednako teško i penzionerima izvan velikih gradova”, (Press LSV)♦