Sednica Vlade: dodeljene penzije grupi sportista

Sednica Vlade: dodeljene penzije grupi sportista

02/11/2017 Off By
Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Zaključak o obrazovanju ministarskog tima radi analize i praćenja stanja na tržištu Republike Srbije, u vezi sa problemima u poslovanju privrednog društva Agrokor i sa njim povezanih privrednih društava koja posluju u Republici Srbiji.

 

Za predsednika Ministarskog tima imenovana je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a za članove tima ministri: Rasim Ljajić, Goran Knežević, Dušan Vujović, Nela Kuburović, Branislav Nedimović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Formiranje Ministarskog tima ima za cilj praćenje i analiziranje novonastale situacije, kako bi se sprečile eventualne štetne posledice na tržištu Srbije.

Vlada Republike Srbije donela je rešenje o dodeli nacionalnih sportskih priznanja državljanima Republike Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja.

Nacionalna priznanja dodeljuju se osvajačima medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima, kao i nosiocima svetskih rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama i osvajačima Dejvis ili Fed kupa međunarodne teniske federacije.

Rešenje za nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je sportistima: Živku Gociću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, Žarku Čabarkapi i Predragu Stojakoviću za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci, Goranu Mariću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci, Goranu Nedeljkoviću za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskom sportu veslanje, Budimiru Malešiću i Darku Babiću za osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu, Draganu Markoviću za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, Tatjani Trivić za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou(Press Vlada).♦