LSV: Sprečiti i rusku propagandu i rusku bazu

LSV: Sprečiti i rusku propagandu i rusku bazu

30/10/2017 Off By

 

 

Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV u pisanoj izjavi medijima navodi da Vlada Republike Srbije bi morala da jasno kaže da li i ona preduzima određene korake radi zaustavljanja ruske propagande:

 

– Činjenica da je osam zemalja Evropske unije potpisalo pismo kojim zajednički traži veću aktivnost EU tim povodom, trebalo bi da bude signal i našoj zemlji na oprez.

Tim pre jer u našoj zemlji pored ruskih medija, postoje i pojedini domaći,u kojima glavni urednik nosi majicu sa likom Vladimira Putina, kod kojih je on heroj na svakoj naslovnoj strani, a u novogodišnjem broju su štampali i kalendare sa njegovim likom.

Istovremeno, krajnji je trenutak da Republika Srbija stavi tačku i glasno odbaci sve pritiske Ruske Federacije da humanitarni centar u Nišu preraste u rusku vojnu bazu.

Humanitarnim radnicima ne treba ni diplomatski, ni status zaposlenih u ambasadi koji sada spominje Ivica Dačić.

Ukoliko vlast u Republici Srbiji popusti pod ruskim pritiscima, taj centar bi mogao steći eksteritorijalnost. U tom slučaju, Srbija neće imati načina da spreči da se tamo na primer postavi nuklearno oružje za u svrhu geostrastrateskih igara Vladimira Putina.

Ako nekome to sada deluje neverovatno i veruje na reč Putinovim funkcionerima da će u tom objektu biti samo humanitarni radnici, neka se samo seti koliko su čvrsto obećavali Južni tok dok nisu u bescenje dobili Naftnu industriju Srbije sa sve izvorima nafte i gasa, da bi se onda ispostavilo da su nas brutalno slagali.

Popuštanje pod ruskim pritiscima nije vojna neutralnost. Naprotiv, to bi značilo odricanje od suvereniteta i istovremeno veliku opasnost za našu zemlju, s obzirom na činjenicu da smo okruženi članicama NATO, smatra Bojan Kostreš.(Press LSV)♦