Kritična masa: liftovi ispravni ali zaključani za bicikliste!

Kritična masa: liftovi ispravni ali zaključani za bicikliste!

29/10/2017 Off By
Biciklisti su sinoć 79. Beogradsku Kritičnu masu završili pored Mosta na Adi, gde su ih sačekali predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Nenad Bajić je ispred Direkcije ponudio objašnjenje za to što liftovi nisu u funkciji, i sve se ticalo uglavnom na proceduralna pitanja i obezbeđivanja liftova.
Imajući u vidu neophodnost povećanja broja biciklista u Beogradu kao alterantivne varijante prevoza, kao i činjenicu da liftovi nisu u funkciji već skoro 6 godina a potpuno su ispravni, opšti zaključak je da bi nadležni iz Grada Beograda morali da nađu rešenje za vandalizam i puštanje ovih liftova rad.
-Iako smatramo pozitivnim korakom dolazak predstavnika Direkcije za građevinsko zemljište na lice mesta, smatramo da se za problem moraju ponuditi rešenja što pre, jer je očigledno da su razumni rokovi za puštanje liftova u rad probijeni, navode predstavnici Kritične mase.

Biciklisti očekuju da se na nivou Grada donese odluka o finansiraju obezbeđivanja ovih liftova, video nadzora kompletnog mosta i rukovaoca ovim liftovima do idućeg proleća.♦