U galeriji Petak izlažu Brana Ivković i Snežane Atanacković

U galeriji Petak izlažu Brana Ivković i Snežane Atanacković

26/10/2017 Off By

 

Kreativna frabika u okviru projekta DosijeUmetnik predsavlja izložbu Brane Ivković i Snežana Atanacković. Otvaranje je zakazano za danas, 26. oktobra u 19 časova u Noćnoj galeriji Petak, Lomina 14, Beograd.

Izložba je otvorena do 2. novembra 2017. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 17 časova do ponoći.
Brana Ivković je rođena 1874 godine u Beogradu. Završila Srednju školu za dizajn, nakon čega upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek scenografija. Studije završava u Italiji, Na Akademiji Primenjenih Umetnosti u Firenci, odsek Slikarstvo.
Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Posle kraće pauze izlaže na međunarodnoj izložbi “Umetnost u mijaturi”, u Majdanpeku, kao i na izložbi “ Mozaik malog formata XII 2017”, u Maloj galeriji ULUPUDS-a.
Trenutno živi i stvara u Beogrdu.
Snežana Atanacković je rođena 1969.u Beogradu. Vajarstvom se bavi petnaest godina.Poslednjih par godina bavi se izradom skulptura u masnom kamenu (speckstein) i alabasteru. Jedan deo njenog stvaralackog puta odvijao se u Nemačkoj gde je živela deset godina i tu otkrila svoju ljubav istrast prema vajarstvu.
Njene skulpture odišu lirikom dualiteta, metamorfozom koja je definisana određenim oblicima.Potreba i želja da se dvojakost ljudskog ianimalistickog predstavi u celovitu formu dualiteta.
Do sada je izlagala na tri samostalne izložbe, a učestvovala je i na više kolektivnih izložbi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.♦