Skupština Srbije: Gojkovićeva velikim kaznama ućutkava kritičare vlasti!

Skupština Srbije: Gojkovićeva velikim kaznama ućutkava kritičare vlasti!

25/10/2017 Off By

 

Ranka Čičak

Predsedniku Administrativnog odbora Skupštine Srbije danas su, na sednici ovog Odbora. poslanici zamerili da se kažnjava samo opozicija i da su te novčane kazne tolike kako bi se ućutkali oni koji govore protiv vlasti.

Srpska radikalna stranka predlaže da se hitno menja poslovnik, jer on svojom nedorečenošću daje prostora predsedavajućem da manipuliše. Radikali kažu da opozicija ionako voli da se nađe na listama kažnjenih, jer takve narod doživljava kao hrabre borce za njegova prava.
Opozicija tvrdi da se ne može kažnjavati dok se ne ispita uzrok. A uzrok za sva ponašanja koja su dobila kaznu je lično predsednica Skupštine, Maja Gojković, koja poslanicima upada u reč ako joj se samo malo učini da kritikuju vlast. Zbog toga je glavni krivac za kazne ona koja ih drugima izriče. Zato su tražili da se št pre ispita mogućnost smenjivanja Maje Gojković i predložili partiji SNS da i sama o tome razmisi.
Predsednik Odbora, Aleksandar Martinović branio je Maju tvrdnjama da je svaka kazna opravdana i da je to njen jedini način da od nevaspitanih poslanika zaštiti i Skupštinu i sebe:
– Uostalom, ako želite da je smenite, obezbedite većinu. Odbijam tezu da se opozicija bori za prava naroda, a mi, koji smo na izborima dobili više od pola glasova opozicije ispadamo kao neki neprijatelji.♦