Humanitarna akcija Hunanitarnog pera – Knjiga za svakoga

Humanitarna akcija Hunanitarnog pera – Knjiga za svakoga

25/10/2017 Off By

Bojana Zinaić

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero organizuje humanitranu rasprodaju knjiga. Sistem sadrži vrtić, osnovnu školu i gimnaziju. Tokom desetogodišnjeg postojanja jedan od ciljeva ustanove je razvoj svesti o humanosti kod dece.


Nekoliko puta godišnje Kreativno pero organizuje humanitarne akcije, a Knjiga za svakoga je prva u nizu u ovoj školskoj godini.
Knjiga za svakoga održava se u oktobru – mesecu knjige i sa našim učenicima, kao i decom u vrtiću tokom čitavog meseca priča se o značaju knjige, čitanja, organizuju se radionice i književni susreti. Ove godine svako odeljenje imalo je zadatak da prođe kroz sve faze izrade knjige – đaci su pisali tekstove, ilustrovali, predlagali izgled korica, birali temu i naslov i dizajnirali.
Osim što su izradili unikatne knjige, donirali su romane, stripove, slikovnice i ostala štampana izdanja koja će biti izložena na prodajnom sajmu knjiga 26. 10. 2017. godine u prostorijama škole Kreativno pero u Tolstojevoj 58 i Čakorskoj 3, od 16 do 17 časova.
Na mini sajmu, prodavci će biti naši đaci. Novac prikupljen od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe, kao i sve knjige koje ne budu prodate.♦