Ponovo srušen krov kuće na Vidikovačkom vancu bb

Ponovo srušen krov kuće na Vidikovačkom vancu bb

22/10/2017 Off By

 

Juče, grupa od oko petnaest huligana ponovo je srušila kuću na Vidikovačkom vancu bb i ostavila dve porodice bez krova nad glavom.

Podsećamo da je jula ove godine preduzeće “Zapadna Srbija”, čiji je krajnji vlasnik Đorđije Nicović, u dva navrata angažovalo huligane da poruše krov na kući kako bi primorali stanare da se isele.
Organizacije okupljene oko Združene akcije Krov nad glavom su nakon napada sprovele solidarnu akciju popravke krova, čime je porodicama privremeno omogućena sigurnost. Policija i tužilaštvo su u međuvremenu izbegli da pokrenu postupke za kažnjavanje krivaca – kako huligana, tako i zastupnika “Zapadne Srbije” Milana Tepeša, koji je učestvovao u jednom od napada zajedno sa hulighanima, i koji je javno priznao da ih je angažovao za račun “Zapadner Srbije”.
Današnji napad jasno ukazuje da ovo preduzeće nema, niti je ikada imalo ikakvog zakonskog načina da ukloni objekat na Vidikovačkom vencu, da iseli one koje u njemu žive i realizuje svoje “investitorske” planove.
Da je “Zapadna Srbija”imala i najmanji osnov da legalizuje svoj progon porodica sa Vidikovačkog venca, to bi u međuvremenu sigurno uradili, i pojavili bi se pred kućom sa privatnim izvršiteljima, a ne sa huliganima.
Položaj dve porodice koje su ponovo ostale bez krova nad glavom je alarmantan, jer se za dva dana očekuje nevreme, što je premalo vremena da se prikupe sredstva za novu popravku objekta, ili alternativni smeštaj.(Press Združena akcija Krov nad glavom)♦