Bakir Izetbegović: i Hristovoj majci Mariji bi bilo zabranjeno da studira na Sorboni jer je bila pokrivena

Bakir Izetbegović: i Hristovoj majci Mariji bi bilo zabranjeno da studira na Sorboni jer je bila pokrivena

21/10/2017 Off By

 

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da Evropa ne pripada samo hrišćanima pošto je hrišćanstvo stiglo u Evropu nekoliko vekova pre islama sa istog mesta.

On je na tribini “Bošnjaci – evropski muslimani između islamofobije i ekstremizma” istakao da bi islamofobija, koja je samo deo ksenofobije kao primitivne mržnje prema drugom i drugačijem, čak bi zabranila da i Isus danas dođe u Evropu jer je izgledao kao ljudi koji danas dolaze iz arapskih zemalja, a njegovoj majci Mariji bi bilo zabranjeno da studira na Sorboni jer je bila pokrivena.
“Kada bi iz evropske kulture i identiteta izbacili komponentu koju su uneli muslimani ona ne bi bila kakvu je danas znamo. Taj doprinos se ogleda u matematici, astronomiji, hemiji, biologiji, filozofiji, muzici – jer kako bi džez i rok gitaristi svirali bez arapskog, muslimanskog instrumenta gitare ili kako bi prali ruke bez sapuna i slično”, rekao je Izetbegović.
Naglasio je da muslimani moraju naći odgovor na islamofobiju jer je Evropa i njihov kontinent, ali da, nažalost, islamski ekstremisti namerno daju materijal za prikazivanje muslimana kao terorista jer je ID cilj da izazove rat između muslimana i ostatka sveta, ali oni su apsolutna manjina u islamskom svetu i tiha većina treba da nađe odgovor. (Fena)♦