LSV: Skandalozna ideja o osuđenim generalima kao predavačima

LSV: Skandalozna ideja o osuđenim generalima kao predavačima

21/10/2017 Off By

 

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da spreči nameru člana Vlade Aleksandra Vulina da za predavače na Vojnoj akademiji u Beogradu dovede lica osuđene za ratne zločine, navodi u pisanoj izjavi medijima Maja Sedlarević članica Predsedništva i dodaje da “svaki pokušaj da se raskrsti sa ratnom politikom devedesetih biće osuđen na propast, ako se na ovaj način bude odnosilo prema ratnim događajima i njihovim akterima iz naše nedavne istorije.

Srbija mora težiti raskidanju sa zaostavštinom Miloševićevog vremana i mora se suočiti sa prošlošću, ali je sasvim jasno da ovakvi Vulinovi potezi vuku Srbiju unazad i jasno pokazuju nespremnost države za to. Ako se u delo sprovede ideja da lica osuđena za ratne zločine budu predavači na Vojnoj akademiji, postavlja se pitanje šta je sledeće?
Prisustvo ovih lica u školama, vrtićima, institucijama kulture…?

Predsednica Vlade ne sme da ćuti o ovome. U svom ekspozeu, kao i u obraćanju povodom 100 dana rada njenog kabineta, premijerka Brnabić naglasila je da Srbija postaje normalna država.

Da li je država u kojoj su osuđeni ratni zločinci predavači u vojno-obrazovnim institucijama normalna? Nadamo se da premijerka Brnabić deli naš stav da nije!(Press LSV)♦