Beograd: uhapšen falsifikator dokumenata

Beograd: uhapšen falsifikator dokumenata

15/10/2017 Off By

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za izradu falsifikovanih dokumenata i uhapsili Z. K. (1955) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Postoje osnovi sumnje da je Z. K. izrađivao falsifikovane lične karte, vozačke dozvole, kao i razna uverenja i potvrde.
Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla dva kućišta računara, skener, laminator za plastificiranje dokumenata, klišee na kojima se otiskuju pečati falsifikovanih dokumenata, uređaje za izradu falsifikovanih dokumenata – prese i sekače, veću količinu boja, lakova i traka za izradu holograma falsifikovanih dokumenata.
Takođe pronađena je i veća količina plastificiranog papira, folija i bele plastike za izradu falsifikovanih dokumenata, papir u bojama originalnih dokumenata, kao i razni pečati, između ostalog i pečati raznih graničnih prelaza koji su korišćeni za overavanje dokumenata.
U stanu Z. K. otkriveno je više urađenih falsifikovanih dokumenata sa imenima i fotografijama korisnika, kao i originalni blanko obrasci izvoda iz matičnih knjiga rođenih građana Republike Srbije, obrasci uverenja o državljanstvu građana, kao i obrasci izvoda iz matične knjige venčanih državljana.
Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, priveden je tužiocu.(Press MUP)♦