Čekajući lokalne izbore Zaev obećao – Makedonija postaje trideseta članica NATO

Čekajući lokalne izbore Zaev obećao – Makedonija postaje trideseta članica NATO

12/10/2017 Off By

 

Lider vladajuće stranke SDSM Zoran Zaev izjavio je na predizbornom skupu u Prilepu da će Makedonija postati trideseta članica NATO, da će započeti pregovore sa EU, rešiti problem sa nazivom države, te da će građani biti ponosni Makedonci.

Makedonski premijer istakao je da će Makedonija pokazati da može da rešava probleme prijateljski i u dobrom duhu i da je njena budućnost u EU i NATO, prenose makedonski mediji.
Lider opozicionog VMRO-DPMNE Nikola Gruevski je u Berovu, na skupu pred lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju, 15. oktobra, istakao da VMRO-DPMNE planira da otpiše dugove socijalno ugroženim porodicama i da porodice sa nižim prihodima oslobodi plaćanja komunalija do 75 odsto.
Na predizobrnim skupovima lider Alijanse za Albance Zijadin Sela pozvao je birače da ne daju glas onima koji daju lažna obećanja, a kandidat za gradonačelnika opštine Gostivar iz vladajuće stranke Albanaca Demokratske unije za integraciju /DUI/ Nevzet Bejta obećao je investicije u putnu infrastrukturu i poboljšanje uslova života. Makedonska Državna izborna komisija /DIK/ počinje danas distribuciju izbornog materijala opštinskim izbornim komisijama. Predizborna kampanja biće zaršena u petak, 13 oktobra, u ponoć. Šesti lokalni izbori u Makedoniji biće održani na 3.480 biračkih mjesta u 80 opština i u gradu Skoplju. Zoran Zaev Makedonija.♦