ČEKAJUĆI REKONSTRUKCIJU VLADE

26/12/2014 Off By

đorđeSPS: ĐORĐE MILIĆEVIĆ MI TAJ POSAO SVAKAKO OSTAVLJAMO PREMIJERU

ZAMENIK šefa Poslničke grupe Socijalističke prtije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da samo premijer može da analizaira, procenjuje i vrednuje rad svakog ministarstva i ministra pojedinačno i donese odluku da li su neophodne promene u vladi.
“Mi taj posao svakako ostavljamo premijeru”, rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije. On je istakao da je SPS zadovoljna onim što je Vlada učinila od konstituisanja i onim što su ministri učinili kada je reč o rezultatima vlade u celini. Ponovio je da jedino premiejr ima “potpuni legitimimtet da vrednuje i ocenjuje rad svakog ministarstva i donese odluku o eventualnoj rekonstukciji”. Govoreći o 2014. godini, Milićević je naveo da su promene i modernizacija dve ključne reči. “Najvažnije je to što je Srbija ušla u suštinske refomre i što je napravila ogroman korak napred ka ozdravljenju privrede”, rekao je Milićević.<

marko-djurisicSDS NEĆE UČESTVOVATI U REKONSTRUKCIJI VLADE

ŠEF Poslaničke grupe opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić negirao je danas da će ta stranka učestvovati u rekonstrukciji Vlade Srbije koja se najavljuje za januar.
“Mi u stranci nismo razgovarali o tome. Koliko ja znam, nema nikakvih ponuda”, kazao je Đurišić novinarima u Skupštini Srbije, naglašavajući da je stav SDS jasan od početka i da program Vlade nije dobar. On je potvrdio da se razmišljalo o ulasku u vladu nakon izbora, ali da se od toga odustalo kada se videlo kakav je njen program, koji SDS nije pružao mogućnost da ostvari političke ciljeve zbog kojih postoji. Đurišić je negirao da je SDS smetalo učešće Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vladi, ističući da je smetnja bio njen program.
“Ako postoji spremnost vladajuće većine, pre svega Srpske napredne stranke, kao najveće stranke, da promeni nešto u programu Vlade, onda možemo da razgovaramo da li bismo mi mogli da pomognemo u sprovođenju nekog boljeg program od ovoga koji trenutno postoji”,
izjavio je šef Poslaničke grupe SDS. On je podsetio da je i ranije bilo spekulacija o mogućem ulasku SDS u vladu, ali da se to pokazalo kao netačno, navodeći da će se i sada pokazati da priče o tome da će SDS ući u Vladu nisu tačne. “Smatramo da bi najveći deo ministara u sadašnjem sazivu Vlade trebalo da se promeni, jer su pokazli da nisu sposobni da rade svoj posao na način koji može da odgovori potrebama društva u ovom trenutku”, kazao je Đurišić.
On je ocenio da će se rekonstrukcija Vlade, o kojoj se priča, verovatno i ostvariti “na zimu, kada narod ima manje para zbog smanjenja plata i penzija i povećanja cena od 1. januara (2015)”. “Zbog toga će Vlada Srbije u nedostatku bilo kakvih novih ideja da poboljša život građana da ponudi zabavu, a to je priča o rekonstrukciji”, dodao je šef Poslanicke grupe SDS. Đurišić je dodao da vladajuće stranke, koje su na vlasti već tri godine, stalno ima rekonstrukcije. Prema njegovim rečima, i poslednji izbori su bili rekonstrukcija vlade, jer ništa nije bilo promenjeno osim mesta premijera i njegovog prvog potpredsednika.
“Potrošeno je 20 miliona evra samo da bi prvi potpredsednik postao premijer, a da premijer postane potpredsednik”, kazao je on i istakao da je to loše za Srbiju, jer ne dovodi do političke stabilnosti koja je važna za ekonomski razvoj i nove investicije u zemlji, što je izostalo zbog takvog vođenja politike.
Đurišić je naglasio da njegova stranka ne učestvuje i da neće učestvovati u vođenju politike na “tabloidan način”. <

borkoDS:NEMA KORISTI OD REKONSTRUKCIJE

ŠEF poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović ocenio je danas da od najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije neće biti nikave koristi niti sreće za građane, jer se radi o “neprekidnoj političkoj vrtešci i još jednom zamajavanju”.
Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će rekonstrukcija Vlade Srbije biti “karusel” premijera Aleksandra Vučića, “u kojem jedan (ministar) siđe sa konjića, a drugi sedne”. Prema njegovim rečima, to su do sada činili tolikom brzinom da se u pojedinim resorima izmenilo po pet ministara, “i
onda Vučić priča o stabilnosti i izvesnosti ulaganja”. Nijedno obećanje nisu ispunili, nema kriterijuma za rekonstrukciju, jedini kriterijum je lični odnos Vučića prema tim ljudima i njegovo raspoloženje, konstatovao je
Stefanović. On je dodao da je, kada je rekosntrukcija u pitanju, “klupa
sa rezervnim igračima” dugačka i dobro zagrejana i da neće faliti kandidata za dalje zamajavanje zemlje. Možda neće novog kandidata dovesti iz sveta, nego iz Vranja, pa ćemo pričati o “geniju iz Vranja”, ili možda iz Subotice,naglasio je Stefanović.
Komentarišući predlog zakona o energetici, koji je na dnevnom redu parmaneta, Stefanović je ocenio da on pokazuje još jednu kofuziju Vlade jer, iako u suštini nije loš i u skladu je sa tekovinama Evropske unije, u direktnoj je koliziji sa zakonom o planiranju i izgradnji, usvojenim par nedelja ranije.
On je ironično primetio da vlast na svake dve nedelje menja svoje zakone za koje je tvrdila da su najbolji, dosad neviđeni i fenomenalni.
Ko god dođe na vlast posle Vučićeve vlade, moraće da provede minimum šest meseci samo u usklađivanju propisa sa razumskim pristupom, zaključio je Stefanović<


POLITIKA

.

Prodavnica oruzja u americkoj drzavi TeksasSEDNICA VLADE SRBIJE: STROŽA KONTROLA VLASNIKA ORUŽJA

POLITIKA ⇒Predlažu se oštriji uslovi za posedovanje oružja i izdavanje oružnog lista, kao biometrijskog dokumenta. Cilj ovog zakona

 

 

Bojan KostresLSV TRAŽI DA SRBIJA PREISPITA ENEREGETSKI SPORAZUM SA RUSIJOM

LSV ⇒Svi pokušaji da se taj sporazum popravi i poboljša položaj Srbije prošli su bez uspeha, a glavni

 

 

vladaPREDLOG ZAKONA O REPUBLIČKOM BUDŽETU VLADA UPUTILA NARODNOJ SKUPŠTINI

POLITIKA ⇒Vlada je usvojila Predlog zakona o energetici i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima

 

______-_20141218_1637467114PRIORITET PREDSEDAVANJA SR JE OEBS –OM UKRAJINSKA KRIZA

  OEBS ⇒Dačić je rekao da će, radi što boljeg predsedavanja OEBS, narednih nekoliko dana provesti u Parizu,