Poslanička pitanja: Ko štiti Željka Mitrovića?

Poslanička pitanja: Ko štiti Željka Mitrovića?

21/09/2017 Off By

Ranka Čičak

Poslaniku Dveri, Bošku Obradoviću, predsedavajući nekoliko puta je gasio mikrofon, a zatim mu uzeo reč i izrekao 2 opomene, kada je ovaj tražio podatke o tome ko štiti vlasnika PINK-a, Željka Mitrovića. Zbog toga je Obradović sazvao u holu konferenciju za novinare i ponovio pitanja.

Boško pita ministra kulture, Vladana Vukosavljevića i državno regulatorno telo za elektronske medije hoće li se zabraniti rijaliti programi i da li će se PINK – u oduzeti nacionalna frekvencija, što su tražili građani Srbije peticijom sa nekoliko hiljada potpisa.
Obradović pita Narodnu banku i Tužilaštvo da li je tačno da je Mitrović uzeo kredit od 27 miliona evra, a onda 5 miliona evra uplatio na račun u Ukrajini kao mito onima koji su mu omogućili ovaj kredit:
-Ko štiti Željka Mitrovića od krivične odgovornosti? Zašto on još uvek nije u zatvoru, jer ima iza sebe najmanje 2 ubistva, za koje je odgovoran i on i njegova porodica?

Šešelj traži ostavku Zorane Maihajlović

Vojislav Šešelj smatra da ministarka Zorana Mihajlović nema prava da kritikuje SPC i pita premijerku Anu Brnabić kada će da je smeni:
– Lažnim optužbama protiv kineske firme koja radi na autoputu prema Čačku, izazvala je veliki diplomatski incident, a pre dva dana je napala Srpsku pravoslavnu crkvu. Crkvu je napala zbog stava prema Kosovu i što je Patrijarh sugerisao predsedniku Vučiću da vodi računa o raspoloženju koje vlada u narodu
Šešelj tvrdi da crkva ima prava da kritikuju politiku rukovodilaca, a da jedan ministar nema pravo da se meša u unutrašnja crkvena pitanja i da na crkvene primedbe odgovara.
-Krajnje je vreme da se smeni ministarka Mihajlović, zaključio je lider Radikala.

Marijan Rističević proziva funncionere DS za kriminal

-Šta će Tužilaštvo preduzeti povodom činjenice da je gospodin Dragan Šutanovac, koga u narodu zovu Zgrabinovac našao detelinu sa 4 lista na vračarskom pašnjaku. Radi se o 300 hiljada evra na računu bivšeg ministra odbrane? Sa platom od 800 evra on je kupio 320 kvadrata stambenog prostora u centru Beograda.Tužilaštvo neka obrati pažnju na prodaju vojne opreme, recimo čamaca po 500 i 1000 dinara. Treba ispitati i određene ljude u Agenciji protiv korupcije, jer da su oni radili svoj posao, to se ne bi dogodilo. Ja znam da će se pojaviti tast sa estrade i reći da je on pomogao zetu svojim estradnim primanjima. Treba ispitati da li je i koliko tast platio porez svih tih godina kada je pomagao zetu.
Sledeći na tapetu Ristićevića je Goran Ješić:
-Kako je kupio stan u Beču od 800 hiljada evra, objekat u Inđiji od 250 hiljada evra, zatim stan u istom gradu koji vredi 100 hiljada evra i dva stana u Novom Sadu? Njegov nezaposleni ujak ima kuću sa bazenom.

Novinari ćute i trpe, a ćuti i vlast

Miroslav Aleksić predlaže anketni odbor za ispitivanje stanja u medijima:
-To vlast odbija i zato svaki novinar treba da pita – zašto? Zašto ćute novinari, a ćuti i vlast? Novinari rade u katastrofalnim uslovima. Posle seta medijskih zakona, novinari se tuku, upada im se u stanove, razvlače se po pojedinim tabloidima, nazivaju ih svakojakim imenima.Vlast kontroliše pojedine medije i manipuliše građanima Srbije lažnim vestima kako je sve idealno, a bolji život samo što nije počeo. Mediji moraju da igraju po pravilima režima, kako bi opstali.

Četiri pitanja Kosovaca predsedniku Vučiću

Slaviša Ristić preneo je 4 pitanja koje građani Kosova salju Vučiću:
-Imam obavezu da u ime onog dela Srba koji na KiM ne priznaju takozvane institucije nezavisnog Kosova i poslanike Srpske liste ne priznaju kao svoje predstavnike, pročitam 4 pitanja. Prvo – jesu li poslanici Srpske liste takvu odluku doneli sami, ili je tu odluku doneo sam Vučić, kao što je slučaj sa svim odlukama kada je u pitanju KiM? Drugo – čiji će sada biti oni Srbi na KiM koji se drznu da mimo Srpske liste učestvuju na takozvanim lokalnim separatističkim izborima? Treće – objasnite preostalim nedoklanim Srbima na KiM kako to zamišljaju da terorista, ratni zločinac i koljač srpske dece, kako ga s pravom nazivate, brine o budućnosti Srba na KiM? Četvrto – zašto obmanjujete javnost da u ovom slučaju nije bilo drugog rešenja? ♦