Zagreb: Sklonjeni uvredljivi bilbordi o jeziku Melanije Tramp

Zagreb: Sklonjeni uvredljivi bilbordi o jeziku Melanije Tramp

20/09/2017 Off By
Bilbordi na kojima se nalazila Melanija Tramp s popratnim sloganom “Zamislite koliko mnogo možete postići sa samo malo engleskog” uklonjeni su nakon što je njena advokatica zapretila pokretanjem pravnog postupka.

Bilbordi su bili deo kampanje privatne škole za jezike u Zagrebu koja je nastojala da podstakne Hrvate da uče engleski jezik navodeći im kao primer iskustvo prve američke dame sa slovenskim poreklom.
“Zadovoljna sam činjenicom da je škola priznala da su povredili pravo i da su spremni da uklone bilborde i reklame s Facebooka. Još uvek analiziramo buduće pravne korake”, rekla je Nataša Pirc-Musar.
Ona zahteva da pored škole, izvinjenje upute i sve hrvatske i slovenačke državne novinske agencije.
“Žao nam je što su bilbordi pogrešno shvaćeni kao namerno izrugivanje prvoj dami. Naša namera je bila pozitivna, hteli smo da je prikažemo kao uzor”, rekao je portparol škole Ivis Burić.
On je priznao kako je ova kratka oglašivačka kampanja bila veoma uspešna zbog velikog publiciteta kojeg je osvojila u Hrvatskoj, ali i izvan nje.
Melanija je rođena u Sloveniji kao Melanija Knavs, a zemlju je napustila u svojim dvadesetim godinama kako bi ostvarila karijeru modela u SAD-u.♦