Zorana Mihajlović u Loznici: Još 700 miliona u puteve, gradimo novi most u Bajinoj Bašti

Zorana Mihajlović u Loznici: Još 700 miliona u puteve, gradimo novi most u Bajinoj Bašti

17/09/2017 Off By

 

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zorana Mihajlović prisistovala je današnjem sastanku predsednika Republike Aleksandra Vučića sa gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsednicima opština duž toka Drine – Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta.

Zorana Mihajlović je izjavila da je u ovaj kraj u prethodne tri godine uloženo 1,7 milijardi dinara, a da je plan da se do kraja 2017. godine uloži još 700 miliona.
„Svi projekti u putnoj infrastrukturi biće bazirani na rastu ekonomije po opštinama, novim investicijama i stvaranju potrebnih saobraćajnih uslova za dolazak novih investitora“, rekla je potpredsednica Vlade.
Zorana Mihajlović je rekla da je dogovoreno da se izgradi novi mosti na graničnom prelazu između Bajine Bašte i Skelana u Republici Srpskoj, s obzirom da bi predviđena rekonstrukcija postojećeg mosta bila gotovo skuplja od izgradnje novog.
Dodala je i da će uskoro početi pripreme za rekonstrukciju pruge Valjevo – Loznica za koju je završena projektno-tehnička dokumentacija.

Mihajlovićeva je pohvalila gradonačelnike i predsednike mačvanskih opština jer veliki novac ulažu u održavanje lokalnih puteva, ali i što su spremni za nove investicije.

„Projekti koje ste nam predložili su spremni i odličnog su kvaliteta, a to je veoma važno za dolazak novih investitora. Za pohvalu je i što za održavanje puteva koji su u nadležnosti lokalnih samouprava ne tražite samo novac od države, već ulažete iz svojih budžeta“, zaključila je Mihajlovićeva.

Sastanku sa gradonačelnicima Valjeva i Loznice i predsednicima opština Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta prisustvovao je državni sekretar i tri pomoćnika ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i direktor JP „Putevi Srbije“.(Press MGSI)♦