Simbolično: počela izgradnja kompleksa “Belgrejd Skajlajn” na mestu bivše zgrade Saveznog MUP – a

Simbolično: počela izgradnja kompleksa “Belgrejd Skajlajn” na mestu bivše zgrade Saveznog MUP – a

15/09/2017 Off By

Ranka Čičak

U ulici Kneza Miloša, na mestu na kome se nalazilo bivše Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova, uskoro će biti izgrađena tri solitera. Večeras je u Beogradu simbolično, pritiskom na dugme, označen početak izgradnje kompleksa “Belgrejd Skajlajn” koji će, kako se očekuje, postati jedan od novih simbola glavnog grada.


Na svečanosti u “Erport Sitiju”, kojoj je prisustvovao i Aleksandar Vučić, prezentacijom je otkriveno kako će izgledati novi stambeno-poslovni kompleks u centru grada koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara, a investitor je izraelska kompanija AFI Europe.
Arhitekta Ami Mur je projektovao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom koja je visoka 129 metara i dve manje stambene kule na bočnim ivicama parcele od 77 i 64 metara. Između kula će biti formiran plato.
Najviša kula će imati 28 spratova, a ostale 16 i 22 sprata. Na petom nivou ispod zemlje će biti veliki parking sa 900 mesta. U okviru ovog kompleksa postojati i skver, kao i da će biti povezan sa parkom “Gazela”. Kompleks će biti izgrađen u dve faze, a završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina.♦