Svečanost povodom Osamdesete godišnjice Beogradskog sajma

Svečanost povodom Osamdesete godišnjice Beogradskog sajma

12/09/2017 Off By

Ranka Čičak

U beogradskoj Savskoj promenadi, Beogradski sajam je juče, 12. septembra obeležio 80 godina postojanja. Jedanaestog septembra 1937. godine Beogradski sajam prvi put je otvorio kapije za posetioce i postao jedan od značajnijih stubova privrednog života Jugoslavije i Srbije.

 

Osamdeset godina uspeha: Danka Selić

Generalna direktorka ove kompanije Danka Selić potsetila je na burnu istoriju ove kompanmije. A rekla je i da se sve to najbolje vidi i na izloži “koja je svedočanstvo uspešnih poslovnih godina, od 1937. godine, kada je održana prva manifestacija, pa sve do danas”.
Izložba fotografija i dokumenata prikazuje Beogradski sajam od početka gradnje prvih paviljona na levoj obali Save, godine 1937, do današnjih dana. Izložbena postavka, ostaće na Savskoj promenadi do 20. septembra kao svedoknnajrazličitijim, vrhunskim sajamskim, kulturnim, muzičkim, sportskim, modnim, edukativnim događajima u halama Beogradskog sajma, ali i svetski poznatim imenima koja su posetioci tamo imali prilike da vide, čuju i upoznaju.
-Osamdeset godina Beogradskog sajma, osnovanog upravo na današnji dan, veliki je jubilej, to je izuzetna tradicija kojom se ponosimo, ali koja nas i obavezuje. Za nama su pozitivni i ohrabrujući rezultati, a sve je to ono što nas čini najperspektivnijom sajamskom institucijom u ovom delu Evrope”, rekla je Danka Selić.
Inače, direktorka Selić je u izjavi za naš portal rekla da će sajam u ovoj sezoni povećati broj manifestacija i da će prestojeći Sajam nameštaja biti mnogo veći nego što je bio dosata. Direktorka je još rekla da se sada traži i strateški parner Sajma s kojim bi ova kompanija postala još aktivnija i veća. Jer, Beogradski sajam je neophodan srpskoj privredi.
Beogradski sajam je povodom jubileja uručio novčanu donaciju OŠ “Dobrinka Bogdanović” iz sela Strelac, opština Babušnica, simbolično motivišući ovaj nerazvijeni deo Srbije da bude deo sveta sa kojim sve nas Sajam već 80 godina.
I Nemanja Berić, predsednik Skupštine gradske opštine Savski venac, opštine na kojoj se Beogradski sajam nalazi, čestitao je domaćinima veliki jubilej, izražavajući ponos što se Sajam nalazi na teritoriji baš ove opštine.
-S obzirom na to da je Beogradski sajam mesto koje je, kako domaćini kažu, video ceo svet, verujemo da će Sajam to biti i u budućnosti”, rekao je on.♦