Albanija osniva bazu podataka o fenomenu krvne osvete!

Albanija osniva bazu podataka o fenomenu krvne osvete!

06/09/2017 Off By

 

Albanska policija osnovala je bazu podataka o fenomenu krvne osvete u Albaniji, čime će onemogućiti svojim građanima da traže azil u zemljama članicama EU na osnovu krvne osvete, saopteno je u policiji.

– Brzi pristup informacijama služi isključivo za potrebe policije kako bi se identifikovali svi slučajevi koji su se dogodili tokom godina, kako bi se identifikovali pojedinci i porodice pogođene ovom pojavom, kako bi se identifikovali pojedinci i udruženja koji se bave slučajevima pomirenja.
Ova baza će takođe služiti za sprečavanje zloupotrebe zahteva za azil kroz blagovremenu razmenu policijskih informacija s partnerima u zemljama gde albanski građani navode ovaj razlog kako bi tražili azil – saopšteno je iz policije a prenosi albanska novinska agencija ATA.
Fenomen krvne osvete zloupotrebljavaju mnogi albanski građani kako bi dobili azil u zemljama EU i Velikoj Britaniji.
Državna policija Albanije često prima zahteve svojih kolega iz drugih zemalja za proverom navoda albanskih građana koji se pretvaraju da im je ugrožen život zbog krvne osvete.
Ova baza podataka ima će za cilj sprečavanje zloupotrebe zahteva za azil u EU i Velikoj Britaniji.
Ova baza će takođe biti korisna za policiju jer će u svakom trenutku pružati podatke i informacije o fenomenu krvne osvete u Albaniji.(ATA)♦