Srbija nastupa na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

Srbija nastupa na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

05/09/2017 Off By

 

U organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Republika Srbija učestvuje na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi koji će biti održan od 6. do 10. septembra.

Na štandu Republike Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.
Deo programa Moskovskog sajma su paneli povodom dva jubileja: 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića. O odnosu pesničke tradicije i savremene poezije u srpskoj književnosti i o lirskom u delu Ive Andrića govoriće profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu Aleksandar Jerkov i pesnik Dragan Jovanović Danilov.
Biće održan i razgovor sa ruskim izdavačima koji objavljuju dela autora iz Srbije.
Za Sajam knjiga u Moskvi pripremljeni su katalog “Srbija čita/Čitaj Srbiju“ u kom se za prevođenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura „Dijalozi“.
Programsko predstavljanje srpske književnosti i izdavaštva povereno je Biblioteci grada Beograda, a tehnička realizacija Privrednoj komori Srbije.♦