Pčelarska incpekcija kod Ane Brnabić

Pčelarska incpekcija kod Ane Brnabić

30/08/2017 Off By

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas predsednika i sekretara Svetske pčelarske federacije „Apimondija“, Filipa Mek Kabea i Rikarada Janoni Sebastinija, koji borave u Beogradu od 29. avgusta do 1. septembra.

Njihova poseta deo je redovne procedure inspekcije naših kongresnih kapaciteta, izložbenog i hotelskog smeštaja u okviru kandidature Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) za domaćina Kongresa Apimondije u Beogradu 2021. godine.
Brnabić je danas dočekala najviše predstavnike Svetske pčelarske organizacije, zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem i na sastanku zvanično prenela podršku Vlade Srbije kandidaturi SPOS-a. Odluka o tome ko će biti domaćin Kongresa 2021. godine, biće doneta na Kongresu Apimondije, koji se održava u Turskoj 3. oktobra na kome učestvuje ministar poljoprivrede kako bi preneo podršku Vlade kandidaturi SPOS-a.
Predsednica Vlade izrazila je zadovoljstvo radom Saveza, i prenela svoju ideju da SPOS učestvuje u obuci drugih poljoprivrednih asocijacija i zadruga u Srbiji, kako bi im preneo pozitivna iskustva.
SPOS gradi sopstveni pogon za plasman meda svojih članova na teritoriji opštine Rača, koja je na javnom nadmetanju organizovanom od strane SPOS-a ponudila najbolje uslove od svih lokalnih samouprava koje su se prijavile. „To je primer dobre prakse kako se uspešno objedinjuje zadrugarstvo, regionalni razvoj i preduzetništvo. Vlada Srbije uložiće napore da podstakne i druge da se udružuju na slične načine i da zajedničkim inicijativama doprinesu ekonomskom rastu, kako pojedinačnih sektora, tako i čitavih industrija, što će se pozitivno odraziti na lokalni ekonomski razvoj“ izjavila je predsednica Vlade. „SPOS je primer i drugim poljoprivrednim udruženjima kako se sistematski radi na očuvanju sigurnosti i bezbednosti svojih proizvoda koji se plasiraju na tržište“ dodala je predsednica Vlade Ana Brnabić.(Press Vlada)♦