Drač: Mustafa “plakao” na Brnabičkinom ramenu

Drač: Mustafa “plakao” na Brnabičkinom ramenu

27/08/2017 Off By
Prištinski mediji pišu da je premijer Isa Mustafa objavio na Fejzbuku fotografiju sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Sreli su se na marginama neformalnog sastanka premijera Zapadnog Balkana u Draču.

“Gazeta Express” je objavila da je Mustafa postavio fotografiju na ovoj društvenoj mreži, gdje se vidi da je odvojeno razgovarao sa predsednicom srpske vlade, prenosi “Kossev”. Prištinski sajt je fotografiju, nazvao “prvi sastankom premijerke Srbije sa premijerom Kosova”. “Kosovapres” javlja da se Mustafa tokom skupa u Draču “žalio na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu”. On je, prenosi ta agencija, tokom sastanka “pokrenuo pitanje nesprovođenja sporazuma o energetici”, odnosno “problema interkonekcije sa Srbijom”.
Navodi se da je Mustafa pred učesnicima skupa izneo tvrdnju da je “nesprovođenje ovog sporazuma blokiralo rad dalekovoda između Kosova i Albanije”.
“To je blokiralo aktivaciju infrastrukture interkonekcije električne energije sa Albanijom, uprkos činjenici da smo zajedno sa Albanijom uložili preko 70 miliona evra kroz Nemačku banku za razvoj i naše vlade”, rekao je Mustafa za “Kosovapress”. On je reko i da je pokrenuo pitanje i viziranja za građane sa Kosova koji putuju u BiH, zbog čega kosovska preduzeća “ne mogu da cirkulišu”.♦