Posle telefonskog razgovora: Zajedničko saopštenje Vučića i Zaeva

Posle telefonskog razgovora: Zajedničko saopštenje Vučića i Zaeva

23/08/2017 Off By

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev danas su u dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država i postigli saglasnost u sledećem:


Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.
Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije.
Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dve zemlje.
Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.
Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona.(Press Predsednika)♦