Milorad Dodik: Ako može film o Aliji – može i film o Radovanu!

Milorad Dodik: Ako može film o Aliji – može i film o Radovanu!

14/08/2017 Off By

 

Milorad Dodik izjavio je sinoć da je politika Alije Izetbegovića bila politika smrti za mnoge Srbe, politika muslimanskog nacionalizma i ekspanzionizma na ovim prostorima, i da je snimanje filma o njegovom životu samo način da se opere njegova biografija.

On je istakao da je vrhunac svega činjenica da je Bakir Izetbegović danas učestvovao u radu ekipe koja snima film o njegovom ocu i da se pojavio u Tarčinu, mestu gde su Srbi bili zatvarani, šikanirani, gde su umirali, gde je njegov otac dolazio da vidi da li je to mučenje bilo dovoljno veliko da bi zadovoljilo njegovu sujetu.
Dodik je podsetio da je Alija Izetbegović napisao Islamsku deklaraciju, kao i da je bio poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu.
“Imajući u vidu sve to i činjenicu da je Aliju Izetbegović, kako je saopštio Haški tribunal na dan njegove smrti, samo smrt sprečila da završi u Haškom tribunalu i odgovara za zločine, ovo vidimo kao način da se opere njegova biografija”, rekao je Dodik.
Prema njegovim rečima, “ispade” da je Radovan Karadžić jedino kriv što je živ i što je otišao u Hag da mu se tamo sudi, dok je Aliju Izetbegovića smrt sprečila da tamo ode da bi mu se sudilo. Dodik je podsetio da je Bakir Izetbegović pre nekoliko dana rekao da nastavlja politiku svog oca, što je bilo poznato predstavnicima SDS-a i PDP-a u zajedničkim institucijama koji nisu reagovali.
“Nastavljajući put takvog Alije Izetbegovića, pa taman i od njegovog sina, bilo je suvišno ne prokomentarisati od strane /Mladena/ Ivanića i drugih koji se u posljednje vreme busaju u prsa kako stoje na odbrani srpskih nacionalnih interesa”, rekao je Dodik.
On je dodao da je očekivao da će “oni da reaguju”, te da zbog toga ništa nije rekao o toj temi jer je njegov stav od ranije poznat.
“Bakir Izetbegović koji ima prezime, a nema ime, jedino preostaje da nastavi i realizuje politiku svog oca”, napomenuo je Dodik.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je dodao da Radio-televizija Republike Srpske treba da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda. Dodik je rekao da Vlada treba da obezbijedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen.
“Ako može Alija Izetbegović da ima taj film uz asistenciju sina Bakira onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću i njegovoj ulozi”, zaključio je Dodik.(Srna)♦