Dejl Mejl: gde ćete spavati najevtinije a gde -najskuplje?

Dejl Mejl: gde ćete spavati najevtinije a gde -najskuplje?

08/08/2017 Off By
Britanski Dejli Mejl piše da su Island, Švedska, Andora, Norveška, Velika Britanija, Danska, Kipar, Finska i Švajcarska najskuplje zemlje za noćenje, sa cenama koje se kreću od 77 (Švajcarska) do 123 evra (Island).

Kosovo, Moldavija, Albanija i Makedonija su najjeftinije destinacije, gde smještaj po danu plaćate od 28 – 30 evra. U Crnoj Gori prosečna cena je 52 evra, Sloveniji 60, Hrvatskoj 47, Bosni i Hercegovini 36, a Srbiji 33 eura. List navodi kako su Poljska, sa prosečnom cenom od 34, Nemačka i Portugal sa 49, i Hrvatska sa 47 evra, iznenađujuće jeftine, s obzirom na trenutnu popularnost. Makedonija je sa 28 evra na dnu liste, iznad nje su Albanija – 29 i Moldavija – 30. Za Švedsku, koja je na vrhu liste, treba izdvojiti u proseku oko 90 evra, 87 za Andoru, za Norvešku 85, a Veliku Britaniju 82 evra.
Što idete južnije, “Airbnb” smještaj je jeftiniji, piše Dejli Mejl. Postoje i popusti na parove i grupe od šest i više ljudi. Najbolje će tako proći parovi u Grčkoj, Švajcarskoj i Njemačkoj, dok je u Andoru, Lihtenštajn i Gruziju idealno da se ide u grupama, pokazuju podaci na sajtu “Vouchercloud”. Britanski list navodi da su prestonice Amsterdam, Rim, Moskva i Lisabon mnogo skuplje u odnosu na ostale gradove u svojim zemljama, dok Ankara, Podgorica, Nikozija i, iznenađujuće, Helsinki, spadaju u najjeftinije.♦

https://www.vouchercloud.com/travel-and-accommodation-vouchers#airbnb-prices-across-europe