Vučič obišao obilaznicu Dimitrovgrad na Koridoru 10: “bolje nego u Švajcarskoj”

Vučič obišao obilaznicu Dimitrovgrad na Koridoru 10: “bolje nego u Švajcarskoj”

29/07/2017 Off By
Predsednik Aleksandar Vučić, zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoranom Mihajlović obišli su sinoć radove na izgradnji Obilaznice Dimitrovgrad na istočnom kraku Koridora 10.

Vučić je, nakon obilaska konstatovao da će južni i istočni krak Koridora 10 biti završeni pre sledeće sezone i pohvalio rad potpredsednice Vlade i resorne ministarke na izgradnji drumskog Koridora 10.
Predsednik Srbije je istakao da se Koridor 10 čeka decenijama i da ne bio završen ni sada “da nije bilo upornosti svih nas, Ministarstva, Mihajlovićeve i direktora Koridora Babića”.
Vučić je rekao da će gotovo ceo istočni krak biti završen ove godine, uz izuzetak dela od oko 12 kilometara kod tunela Bancarevo.
Prema njegovima, deo auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada na kojem su radovi već završeni izgleda “kao u Švajcarskoj, i bolje nego u Švajcarskoj”. “Ko bude ulazio iz Bugarske u Srbiju videće da ulazi u uređenu zemlju, a cilj nam je do kraja sledeće godine da obnovimo i 27 kilometara auto-puta kod Batrovaca, na granici sa Hrvatskom”, rekao je Vučić.
Na kosini “Gradinje” trenutno se izvode radovi na iskopu materijala miniranjem, angažovan je 51 jedan radnik i 41 građevinska mašina i kamion, a radovi se izvode i vikendom. Na celoj deonici je angažovano 109 radnika i 112 građevinskih mašina i kamiona.
Na deonici obilaznica Dimitovgrad trenutno se izvode radovi na izgradnji završnog habajućeg sloja kolovozne konstrukcije. Građevinski radovi u tunelima su završeni i u toku su radovi na opremanju tunela elektromašinskim instalacijama. Na deonici se nalazi i sedam mostova od kojih je najduži most 4, između dva tunela, dužine 491 metar.♦