Niš: Vučić položio kamen temeljac za fabriku rasvetnih uređaja

Niš: Vučić položio kamen temeljac za fabriku rasvetnih uređaja

28/07/2017 Off By

Ranka Čičak

“Kad bih odgovaro na sve kritike koje čujem o meni nigde ne bi stigli – odgovorio je danas Aleksandar Vučić na pitanje novinarke Jedinstva Rade Komazec kako komentariše činjenicu da su oni koji su još juče govorili kako Kosovo nije sastavni deo Srbije sada optužuju njega zbog poziva na dijalog o Kosovu,


– Ako je sve što imaju da kažu o jednom tako važnom pitanju napad na mene, plašim se da nisu pogodili temu. Ljudi će da vide ko je kakav, pa je i takvo njihovo ponašanje jedna vrsta razgovora o Kosovu. Zahvalan sam Dušanu Kovačeviću, mnogim intelektualcima i ljudima iz civilnog sektora koji su prihvatili razgovore, kao što je to uradika i SPC i Akademija nauka. Radi se o širokjoj društvenoj raspravi iz više koncentričnih krugova kako bi što više saznali o svemu i videli možemo li problem da rešimo a ne da ga stavljamo pod tepih kao do sada. Tako su me napadali i kada smo započeli i fiskalnu konsolidaciju. A mi smo danas uspeli da oživimo i privredu. Isto tako sumanute optužbe za mog brata ne vode ničemu.
– Izborićemo se da kosovo ne uđe u Unesko.
Na pitanje Blknekspresarb da li očekuje da se opozcija ujedini protiv njega i pitnje razgovora o Kosovu pretvori u političku borbu protiv predsednika kaže:
-Ja ih to odavno molim. Pošto ne mogu ništa, oni kažu “Ajde da se skupimo, pa ćemo svi mi nedovoljno jaki da postanemo mnogo jaki. Ali oni nemaju ni snage , a ni obrazovanja koliko ja. A narod će da presudi. Uopšte neću da ih tetošim. Već sam čuo priču – ti nas napadaš a sad nas zoveš na razgovor. A ja kažem – ne zovem vas zbog sebe. Zovem vas jer se radi o važnom pitanju. A kada bih vam uzimao u obzir šta govorite o meni, mojoj porodici, trebalo bi da vam se nikada ne obratim. Ali neću. Spreman sam da razgovaram, a ne da laskam.
Predsednik Vučić je danas položio i kamen temeljac za fabriku rasvetnih uređaja kompanije Zumtobel grup u Nišu.
Fabrika će prve proizvode pustiti na tržište već u maju sledeće godine. Gradi se na 40 hiljada kvadratnih metara i koštaće 30 miliona evra. Nišlije su zadovoljne što je najveći proizvođač rasvetnih uređaja na svetu izabrao baš njihov grad.
Generalni direktor Zumtobela Ulrih Šumaher rekao je da je Niš izabran zato što je na zgodnom geografskom mestu a i zbog toga što je i sam predsednik Srbije insistirao da se fabrika gradi upravo ovde.♦