Potpredsednik Dveri Marko Pušica: Kome se to žuri da preda Kosovo?

Potpredsednik Dveri Marko Pušica: Kome se to žuri da preda Kosovo?

27/07/2017 Off By

 

Povodom iznenadnog poziva Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, Srpski pokret Dveri ističe da ostaje pri svom temeljnom stavu o Kosmetu kao neotuđivom delu Srbije, bez izuzetaka, navodi u pisanoj izjavi potpredsednik Dveri Marko Pušica i dodaje:

“Za nas je kosmetsko pitanje vrhunsko pitanje države i predstavlja suštinu državnog programa Dveri, a Kosovski zavet sa druge strane predstavlja osnovu političke ideologije Dveri. Zato je Kosmet za nas osnovni standard državne politike.
U tom smislu u potpunosti podržavamo stav SPC i Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G.Irineja, da “naši državnici ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje KiM, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti”.
U ovom jasnom stavu SPC ogleda se suština državotvorne i nacionalne politike sa kojim je Srpski pokret Dveri u potpunom saglasju.
Zabrinjava nas žurba u vezi sa pokretanjem unutrašnjeg dijaloga i rešavanjem ovog pitanja, jer je poznato da šiptarski nelegalni organi u Prištini, njihovi zapadni lobisti i NATO, užurbano pripremaju uslove za približavanje naše okupirane teritorije NATO -u. Kome se to žuri?”(Press Dveri)♦