Zorana Mihajlović obišla deonicu Koridora 10 od Srpske kuće do Levosoje: put kasni zbog manjka radnika i mehanizacije

Zorana Mihajlović obišla deonicu Koridora 10 od Srpske kuće do Levosoje: put kasni zbog manjka radnika i mehanizacije

26/07/2017 Off By

Ranka Čičak

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas deonicu Koridora 10 od Srpske kuće do Levosoje dugu manje od 10 kilometara i zaključila da radovi kasne.


Završena je samo polovina a sve treba da bude gotovo u novembru. Na ovoj deonici prvi put su angažovani domaći izvođači – Ratko Mitrović niskogradnja i Srbijaautoput Beograd. Projekat je izradio CIP iz Beograda novac ulažu Putevi Srbije i subvencije iz budžeta.
-Kasni se zato što nema dovoljno radnika i mehanizacije. Zato će Ministarstvo i Nadzorni organ Koridora Srbije svake nedelje dolaziti nenajavljeno na gradilište, rekla je Mihajlovićeva.
Novinarima je Zorana Mihajlović rekla i da je ponosna što su angažovani domaći izvođači, da su im obezbeđeni svi uslovi, novac, dozvole, projekti. Jedini problem bila je Južna Morava jer je projekat bio star i morao da se preradi posle poplava. Kada bude završen i deo kod Grdeličke klisure gotov je potpuno Koridor 10.
Na pitanje o dijalogu o Kosovu Zorana Mihajlović je rekla da o tome nije bilo reči u Vladi: “Ja mislim da je predlog Aleksandra Vučića prvi put hrabar potez jednog odgovornog državnika. Treba razgovarati. Svi o tome pričaju ali niko nije rekao ajde da sednemo i da razgovaramo. Jer ovo nije pitanje Evrope već pitanje nas samih. To je daleko od toga da se nešto predaje i daje. To je odgovorni razgovor i mislim da je to dobro.
Ministarka kaže da se posle zajedničke sednice vlada Srbije i BiH u Sarajevu razgvaralo i o autoputu Beograd – Sarajevo:
– Sa naše strane postoji studija o izvodljivosti. Tačno se zna ruta puta. Ne zna se ruta kroz BiH. Tu mora da postoji dogovor unutar njihove države. Na taj dogovor ne može da utiče Srbija. BiH nije potpisala ni ugovor o Transportnoj zajednici. Mi trenutno završaavamo most Ljubovija – Bratunac. Jedini problem je što će most biti gotov a sa strane BiH nije ni na papiru završen put. Mislim da su neke stvari izvan svake politike, a to je bolji život građna.♦