Beograd: uhapšen par razbojnika

Beograd: uhapšen par razbojnika

26/07/2017 Off By

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B.B. (1979) i A.G. (1980) osumnjičene da su izvršili više krivičnih dela razbojništva, teške krađe i prevare na teritoriji Beograda.

Postoje osnovi sumnje da su se javljali na oglase za izdavanje stanova i bračne ponude i nakon dogovoranja oko uslova iznajmljivanja stana ili sklapanja poznastva, i potom sipali u piće oštećenima, koristeći njihovu nepažnju, omamljujuća sredstva od kojih su gubili svest.
Nakon toga, vršili su premetačinu i uzimali iz stanova novac, nakit i druge vredne predmete, i skidali prstenje, minđuše i ogrlice sa oštećenih.
B.B. se takođe tereti i da je nakon omamljivanja jedne od oštećenih, iskoristivši njenu nemoć, izvršio i krivično delo nedozvoljene polne radnje.
Po nalogu tužioca, B.B. i A.G. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Sumnja se da ima više oštećenih nego što je dosadašnjim radom utvrđeno i policija ih poziva da se, ukoliko prepoznaju osumnjičene na fotografijama, jave Policijskoj upravi za grad Beograd na brojeve telefona 011/2797470 i 064/8920755.♦