Rim: Vučić sa Matarelom

Rim: Vučić sa Matarelom

25/07/2017 Off By

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Rimu sa predsednikom Republike Italije Serđom Matarelom sa kojim je razgovarao o odnosu dve zemlje, evropskom putu Srbije i zajedničkim projektima u borbi protiv terorizma i suzbijanja korupcije.

Predsednik Matarela čestitao je predsedniku Vučiću stupanje na novu dužnost i istakao da njegova poseta Italiji potvrđuje veliko prijateljstvo dve zemlje.

“Srbija može da bude uspešna zemlja na evropskom putu, ali ume da čuva i svoje tradicionalne odnose”, istakao je predsednik Vučić i zahvalio na podršci Italije evropskom putu Srbije.

Italijanski predsednik istakao je da sve veće prisustvo italijanskih preduzetnika u Srbiji potvrđuje razvoj dobrih odnosa dve zemlje i naglasio da je do sada mnogo urađeno na polju borbe protiv terorizma i suzbijanja korupcije, zajedničkim projektima dve zemlje.
“Italija želi da se Srbija što pre pridruži Evropskoj uniji i to je jedan od osnovnih elemenata naše spoljne politike. Srbija je zemlja lider po pitanju stabilnosti regiona i zato je vaš ulazak u EU veoma bitan”, zaključio je Matarela.(Press Predsednika)♦