Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Italiji

Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Italiji

25/07/2017 Off By

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Italiji tokom koje se sastao sa predsednikom Vlade Italije Paolom Đentilonijem i razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu.

“Nema potrebe za potvrdom činjenice da su naše dve zemlje dobri prijatelji, sa sjajnim ekonomskim i političkim odnosima. Taj odnos treba iskoristiti i za poboljšanje stanja u regionu”, istakao je italijanski premijer.
Predsednik Vučić naglasio je da je Italija jedan od najboljih trgovinskih partnera Srbije i izrazio nadu da će još više italijanskih investitora doći u Srbiju, kao i da će broj italijanskih turista biti povećan. On je zahvalio na punoj podršci Italije evropskom putu Srbije, kao i na angažovanju italijanske Vlade u organizaciji Samita zemalja Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, koji je održan pre dve nedelje u Trstu.
Predsednik Vučić obavestio je premijera Đentilonija o ekonomskim reformama koje je srpska Vlada preduzela u poslednje dve godine.
Dvojica sagovornika razgovarali su i o nastavku dijaloga sa Prištinom,
odnosima u regionu i načinu za ubrzanje procesa integracija regiona Zapadnog Balkana u EU.
Premijer Đentiloni izrazio je nadu da će uskoro biti održana i sednica dve vlade.
Predsednik Vučić nastavlja posetu susretom sa predsednikom Republike Italije Serđom Matarelom(Press Predsednika)♦