Zoran Zaev: Makedonija nema nesuglasica sa Srbijom

Zoran Zaev: Makedonija nema nesuglasica sa Srbijom

24/07/2017 Off By

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je u intervjuu za regionalnu televiziju N1, da je su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da će sarađivati. On je rekao da su Srbi i Makedonci bliski narodi, kao i da građani dve zemlje žele dobru saradnju a obe države “imaju odličnu perspektivu”.

“Srbija nije imala neki uticaj ili loše namere prema Makedoniji. Svakako, bilo je komentara u predsedničkoj kampanji, pominjanja ‘makedonskog scenarija’, ali ja ne ulazim duboko u to”, rekao je Zaev. Prema njegovim rečima, tokom radne večere lidera zapadnog Balkana, sa “tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsednikom Aleksandrom Vučićem razjašnjene su sve te nesuglasice”.
“Mi smo pružili ruku i obećali da ćemo sarađivati”, rekao je on. On je dodao i da je Makedonija imala i bilateralni susret sa premijerkom Anom Brnabić, koja je “otvorila neke lepe perspektive”. “Ja sam to potvrdio. Ovde su bili i ministri spoljnih poslova. Preuzeli smo obavezu da sledimo ono što žele naši građani. Naši građani žele saradnju. Mi smo bliski narodi, zaista imamo odličnu perspektivu. Političari moraju da otvaraju takve perspektive, da ih unapređuju u korist građana i Makedonije i Srbije”, zaključio je Zaev.(Agencije)♦